03644 – Το έπος της γεωθάλασσας: Ιστορίες από τη γαιοθάλασσα ε

Συγγραφέας: Λε Γκεν Ούρσουλα
Τομέας: Λογοτεχνία
Κατηγορία: Επιστημονική φαντασία
Αφήγηση: Χήρα Μελίνα Στεφανία
Διάρκεια: 10 ώρες και 36 λεπτά
Εκδόσεις: -
Χώρα: ΗΠΑ
Μετάφραση: Λιθαρής Χριστόδουλος
ISBN: -
Αριθμός αρχείου: 03644
Βιβλιοθήκη: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών
Μορφή: mp3
Περίληψη:

“Δέκα χρόνια μετά το Τεχανού, η Ούρσουλα Λε Γκεν επισκέπτεται ξανά τον κόσμο της Γαιοθάλασσας, για ν’ ανακαλύψει ότι πολλά πράγματα εκεί έχουν αλλάξει. Το αποτέλεσμα είναι πέντε αυτοτελείς ιστορίες που εξερευνούν περισσότερο και επεκτείνουν την ιστορία του Αρχιπελάγους. Ξεκινώντας με μια νουβέλα που διαδραματίζεται σε μια σκοτεινή, ταραχώδη εποχή κάπου τριακόσια χρόνια πριν από το πρώτο βιβλίο του Έπους της Γαιοθάλασσας, μας διηγείται πώς ιδρύθηκε και εδραιώθηκε η Σχολή των Μάγων στο Νησί του Ροκ και πώς πήραν μορφή τα έθιμα και οι θεσμοί του Αρχιπελάγους.

Συνεχίζει με μια μαγευτική ερωτική ιστορία που, όπως όλες άλλωστε, θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, οποτεδήποτε· μια προτροπή ν’ ακολουθούμε τον δρόμο της καρδιάς μας.

Μας μεταφέρει στο νησί που γεννήθηκε ο Γκεντ, ο τελευταίος Αρχιμάγιστρος της Γαιοθάλασσας, όπου μαθαίνουμε πώς ο δάσκαλος του ο Ογκήον, μαζί με τον δικό του δάσκαλο, σταμάτησαν τον μεγάλο σεισμό.

Σε μια ιστορία από τα σύντομα αλλά περιπετειώδη χρόνια που ο Γκεντ ήταν Αρχιμάγιστρος της Γαιοθάλασσας, μας δείχνει πώς η ευτυχία μπορεί να βρεθεί στην ταπεινότητα, μακριά από την επιθυμία για εξουσία. Τέλος, σε μια νουβέλα που συμπληρώνει αυτή την αρμονική αφηγηματική μαντάλα, αρχίζει να διαφαίνεται ένας τρόπος για την συμφιλίωση των ανθρώπων με τους μυστηριώδεις δράκους της Γαιοθάλασσας, μια ελπίδα για το γιάτρεμα του πληγωμένου κόσμου του Αρχιπελάγους.

Με την προσθήκη ενός εθνογραφικού δοκιμίου για την ιστορία, τους λαούς, τις γλώσσες, την λογοτεχνία και την μαγεία της Γαιοθάλασσας, το βιβλίο γίνεται ένα νέο παράθυρο σ’ έναν ωκεανό νοήματος και μύθου. Ανοίξτε το, και θα νιώσετε να φυσούν από μέσα του μαγικοί άνεμοι, άνεμοι σοφίας, ισχυροί όσο κι ο Γκεντ στα χρόνια της νιότης του”


Αν θέλετε να ακούσετε το βιβλίο, επιλέξτε ακριβώς από κάτω το πλαίσιο ελέγχου «Συμφωνώ με τους όρους χρήσης» για να το κατεβάσετε σε mp3 μορφή

 

Παρακάτω σας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσετε το βιβλίο στα Αγαπημένα σας!

Προσθήκη στα αγαπημένα

 

Πήγαινε Πίσω Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/01/2024